WASSEN EN DROGEN VAN JE AUTO

DE BESTE MANIER

Om krassen te voorkomen kun je het beste je auto met de hand wassen.

We leggen je graag uit hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen op een veilige manier.

AUTOPOETS STAPPENPLAN

Auto wassen met de hand

AFSPUITEN

Verwijder eerst alle losse vervuiling.

Doe bij voorkeur eerst een Pre-Wash lees hier hoe je dat doet.

Verwijder voor het auto wassen eerst alle losse vervuiling door een Pre-wash of spuit de auto goed af met een hogedrukreiniger.

Wanneer je direct gaat starten met wassen zonder eerst af te spuiten maak je krassen op de lak van de auto dit wil je ten alle tijden voorkomen.

Het beste is het om eerst een Pre-wash te doen ook wel voorwassen genoemd. Met een goed Pre-wash verwijder je voor het wassen al 90% van de vervuiling waardoor het maken van krassen tot een minimum word beperkt.

auto afspuiten
EMMERS VULLEN

Maak gebruik van twee emmers

Gebruik een emmer met Vuilrooster.

Wil je bij het wassen de kans op krassen echt minimaliseren gebruik dan twee emmers. De eerste emmer voor schoon water met de autoshampoo en de tweede emmer om de washandschoen in uit te spoelen.Plaats voor je gaat beginnen met het wassen van de auto het vuilrooster op de bodem van de emmer. Door het speciale vuilrooster blijft zand en vuil op de bodem van de emmer liggen zo voorkom je weer het maken van krassen.Giet 1 maatdop van de wash en wax autoshampoo in de emmer en vul hem tot 80% met water.De wash wax bucket standaard geleverd compleet met vuilrooster en deksel. Hierdoor kun je na het wassen handig al je spullen bewaren in de emmer.In de volgende stap gaan we de auto wassen.
WASSEN

Auto wassen altijd van boven naar onder

Dit doen we met de bijgeleverde Fluffy washandschoen.

Werk bij het auto wassen altijd van boven naar onder, neem de fluffy washandschoen en doop deze in de emmer met shampoo. Begin met het wassen van het dak ga hierna verder met de motorkap, kofferbak etc. spoel hierbij de washandschoen regelmatig uit in de emmer. Zorg er tijdens het wassen voor dat je het meest vuile gedeelte als laatste wast.Zorg er bij warm weer voor dat de shampoo niet opdroogt was de auto dan in gedeeltes en spoel voorgaande delen eerst af voor je aan het volgende deel begint.
DROGEN VAN DE AUTO

Drogen van de auto

Gebruik hiervoor de meegeleverde  Droogdoek Xl.

Na het wassen spuit je de auto van boven naar beneden af, zorg er hierbij voor dat alle shampoo van de lak is afgespoeld voor je de auto gaat drogen.Bij het drogen van de auto werken we op dezelfde manier als bij het wassen we beginnen bij dak en werken weer van voven naar beneden.Als we de auto helemaal hebben afgenomen met de Droogdoek XL, gaan we zorgen voor net dat beetje extra glans. De wash en wax autoshampoo is voorzien van Carnauba wax deze moeten we even activeren.Dit doen we door de lak even op te wrijven Hiervoor nemen we de meegeleverde randloze microvezeldoek en wrijven we de lak op tot hoogglans, wrijf de doek ook even over de ramen zodat deze ook weer mooi streeploos schoon zijn.Je zult verbaasd zijn over het resultaat.
drogen van je auto

Volg ons op: