De velgen van je auto schoonmaken

De-velgen-van-je-auto-schoonmaken

Naast de lak en het interieur van je auto wil je natuurlijk ook dat de velgen van je auto er top uitzien! In dit artikel leggen we je uit hoe je de velgen van je auto het beste kan schoonmaken.

Je zou natuurlijk met je auto naar de wasstraat kunnen rijden en je velgen door de borstels van de wasstraat laten reinigen. Maar ik weet niet of het je wel eens is opgevallen? ze worden er niet echt schoon van ook beschadigen je velgen door de harde borstels.

 

De voorbereiding

Ok we gaan zelf aan de slag, een goede voorbereiding is het halve werk. Zoek een plekje op waarbij je niet met je auto in de zon staat, zorg er ook voor dat je velgen niet warm of heet zijn ga ze dus niet na een lange rit schoonmaken.

Wat hebben we nodig

velgenreiniger

Spoel de velgen af met de tuinslang of hogedrukreiniger en spray ze in met de Wheelcleaner Xtreme PH-Neutrale Velgenreiniger.

velgenborstel

Borstel nu voorzichtig de velgen met de velgenborstel zodat de velgenreiniger in elk hoekje komt, let hierbij wel op dat je niet in je ogen spettert.

afspoelen velgen

Je zult zien dat de velgen rood kleuren dit komt doordat het remstof word opgelost door de velgenreiniger. Spoel nu de velgen goed af.